# Tutor profile: Emerson S.

## Questions

### Subject: Geometry

Ms. Lexie's class has decided to create a garden at school! The class decides to make one big garden box. The dimensions of the box are 20ft*14ft*3ft (length*width*height). Ms. Lexie needs to buy soil for the garden, how many cubic feet of solid does Ms. Lexie need to buy?

Just like with 2D objects, to find the volume (or Area in 2D) of a 3D object is by multiplying length*width*height. In this situation making the equation: 20*14*3 14*3 = 42 42*20= 480 Ms. Lexie needs to buy 480 cubic feet of soil.

### Subject: Basic Math

Jane has 15 apples, Allie has 4 apples, John has 8 apples, and I have 2 apples. How many apples do we have all together?

You will need to take each of the independent sum of apples from each person: 15, 4, 8, 2. Then we can add them all together! To make this a little bit simpler, we can start with the addition we know already! 8+2 = 10 10+15-25 25+4=29

### Subject: Algebra

You and your friend have decided to go on a road trip cross country! Your budget is $5,250. The base price to rent a camper is $3,000 and it costs $250 per day including your first day. You and your friend decide that your trip will end on August 20th. What day should your trip start to make the most of your budget?

When looking at a word problem like this one, with so many different parts, it is important to start by identifying what you already know. If this is an algebraic equation we can start by looking for 2 important things: 1) the dependent variable 2) the independent variable In this case, our independent variable is the number of days spent on the trip. That makes our dependent variable the total amount of money spent. We also know that the camper costs a base of 3000 and we need to be back on August 20th So to set up this equation would look something like this: 5250=3000+250x. and that 20-x gives us our starting date. We need to isolate x so the first thing we can do is subtract 3000 by each side leaving us with: 2250=250x then we can divide both sides by 250: 9=x this tells us that we have 9 days for our trip. By subtracting 9 from 20 (20-9) leaving us with 11. At this point, we have two separate answers: 9 days and August 11th. Now we must circle back to the question to ensure we choose the correct answer. "What day should your trip start to make the most of your budget?" So our final answer would be: August 11th.

## Contact tutor

needs and Emerson will reply soon.